Barackos-mangós crumble mentával
Hozzávalók
4 barack (vagy 2 doboz konzerv)
1 nagyobb mangó
2 ek cukor
1 teáskanál szárított menta
A tésztához
20 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
Elkészítés:
- Hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a kockázott mangót és a szeletekre végott barackot. Megszórjuk a cukorral és a mentával, összekeverjük.
- A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, végül a gyümölcs tetejére morzsoljuk.
- Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe tesszük. kb 20 perc elteltével levesszük a fóliát és hagyjuk a tetejét megpirulni.
Tipp:
- bármilyen gyümölccsel elkészíthető (kivéve persze a dinnyét és a szőlőt)
- tegyünk a gyümölcsre egy kanál keményítőt, ha nem akarjuk olyan levesre.
- A tésztához keverhetünk apróra vágott diót, kukoricapelyhet, citromhéjat, vagy akár reszelt csokit is.
|