Gesztenyés muffin
Hozzávalók
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
5 dkg cukor
1 csipet só
3 tojás
2 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál rum
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A csokit gőz fölött felolvasztjuk
- A gesztenyemasszát összekeverjük a margarinnal, a tojás sárgákkal,a sóval, a cukorral, a lekvárral és az olvasztott csokival.Utána hozzákeverjük a felvert fehérjék negyedét határozott mozdulatokkal, a maradékot meg finoman. Végül óvatosan beleforjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Muffinsütőbe kanalazzuk (amit előtte muffinpapírral bélelünk) és 30 percig sütjük 175 fokra előmelegített sütőben (nem szabad túlsütni, mert kiszárad)
A receptet Adritól kaptam. Köszönjük szépen!
|