Tojáslikőrös muffin
Hozzávalók
4 tojás
2 vaníliás cukor
20 dkg cukor
2 dl étolaj
2 dl tojáslikőr
20 dkg liszt
1 sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat jól felverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojáslikőrt és az olajat, végül pedig a sütőporos lisztet. Eléggé folyós masszát kapunk (nem az a hagyományos muffin-tészta sűrűség)
- A muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal, amiket 2/3ig töltünk a masszával és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük
- Ha kihűlt meghintjük porcukorral.
Tipp: tehetünk bele csokidarabokat vagy egy szem aszalt gyümölcsöt is, esetleg tetejét bevonhatjuk olvasztott csokival.
A recept Kriszdom oldaláról származik.
|